Logo

Telefon fix:

021/242.05.94

Telefon fax:

021/242.05.94

Telefon mobil:

0730.032.039

Cum pregatim piscina pentru iarna

Cand este vorba despre inchiderea piscinei, specialistii nostri sunt pregatiti sa raspunda la urmatoarele intrebari:

1.Este necesara o pregatire a piscinei pentru perioada de iarna si de ce?

- Da, este o operatiune foarte importanta care ne scuteste de probleme in sezonul viitor. Instalatia piscinei trebuie golita pentru a evita spargerea ei pe timpul iernii iar apa care ramane in piscina trebuie tratata chimic pentru a impiedica depunerea algelor si a calcarului pe peretii piscinei.Este recomandat ca acest proces de " pregatire pentru iarna" sa se faca la temperaturi sub 15 grade pentru a nu se dezvolta alge in apa ramasa.

pregatire piscine iarna

2.Care sunt etapele pregatirii pentru iarna a piscinei?

- Cu o saptamana inaintea inchiderii piscinei este bine sa se faca o clorinare soc pentru a distruge bacteriile si microorganismele de pe traseul conductelor si din apa piscinei. Atunci cand nivelul clorului scade spre 0 mg/l se goleste piscina sub gurile de refulare (aprox 15-20 cm sub gurile de refulare) si se adauga in apa un tratament pentru perioada de iarna .Se monteaza plutitorii care au rolul de a prelua presiunile ce se exercita asupra bazinului la procesul de inghet-dezghet.

Bazinul trebuie aspirat si linia apei curatata. Trebuie golita instalatia , demontat echipamentul piscinei (pompa , filtrul, scara) si depozitat la loc ferit de ploaie si inghet. Cartusul filtrant trebuie foarte bine curatat pentru a se putea refolosi in sezonul urmator. Se verifica cartusul filtrant sau nisipul pentru a va asigura daca se mai poate folosi si sezonul urmator sau necesita inlocuire. Se monteaza prelate de iarna a piscinei.


3.Este importanta achizitionarea unei prelate pentru iarna?

- Da deoarece se evita accidentele a caror victime sunt mai ales copiii. Un alt scop este de a reduce consturile punerii in functiune a piscinei prin economisirea orelor de lucru si a materialelor de spalare a bazinului. Pentru posesorii de piscine cu liner care au in vecinatatea bazinului copac este obligatorie achizitionarea prelatei pentru ca petele de la frunze  sunt aproape imposibil de eliminat.