Logo

Telefon fix:

021/242.05.94

Telefon fax:

021/242.05.94

Telefon mobil:

0730.032.039

Cum pregatim piscina pentru vara

Avand in vedere experienta noastra  in domeniul intretinerii piscielor, va recomandam sa tineti cont de urmatoarele etape, atunci cand aveti in vedere pregatirea piscinei pentru perioada de vara:

 

  • Programati deschiderea piscinei din timp la o firma specializata intretinere piscine. Aceste firme nu pot efectua mai mult de doua-4 deschideri pe zi  si toti clientii vor sa fie serviti in aceeasi perioada: 15 aprilie-15 mai, asa ca o programare din luna martie va este de folos.

 

  1. Daca aveti o piscina cu liner mai subtire de 1 mm nu incercati sa efectuati singuri operatiunile de golire , umplere si spalare a linerului deoarece este absolut necesara prezenta unui aparat special care nu permite cutarea linerului pe parcursul acestor operatiuni. Daca nu tineti cont de sfatul nostru riscati ca linerul sa nu mai revina la forma initiala, ramanand cutat.
pregatire piscine

  •      Spalati si uscati prelata de iarna si apoi depozitati-o la un loc uscat si racoros. Strangeti si cordelinele  iar tarusii nu-i lasati infipti in pamant deoarece nu-i veti mai gasi. 
  •        Verificati daca cartusul din filtru nu este foarte uzat sau daca nisipul din filtru nu este colmatat. In cazul cartusului daca nu este foarte uzat folositi-l in urmatoarele zile pentru a retine pe el toate metalele din apa si abia apoi inlocuiti-l cu unul nou. De obicei un cartus filtrant este utilizat cca un an in cazul piscinelor alimentate cu apa dura si maxim doi ani in cazul piscinelor alimentate cu apa cu duritate medie (18-19 grade germane). In cazul filtrelor cu nisip de cele mai multe ori nisipul se colmateaza pe timpul iernii . Este foate important sa verificati pana la capatul filtrului nu numai la suprafata pentru ca altfel riscati sa aveti o filtrare la 30% din capacitatea filtrului. In cazul acesta in care nu veti schimba nisipul din filtru consumul de produse folosite in tratare o sa creasca considerabil si fara rezultate , dupa o perioada ( 3 saptamani-6 saptamani) aceasta nu va mai putea fi tinuta sub control, capatand aspectul unei balti.
  •             Dupa umplerea piscinei programati filtrarea pe manual (functionare continua) minim 48 ore si efectuati clorinarea soc (800g-1 kg pentru 100m3 apa) . In aceasta perioada culoarea apei din piscina poate varia : de la verde la albastru marin, brun-roscat, galbui, sau violet. Aceste coloratii rezulta in urma combinarii clorului cu diversele metale sau elemente din apa, precipitand in diverse combinatii ce se depun pe fundul piscinei. Abia dupa ce procesul s-a incheiat apa devine cristalina, atunci fiind momentul sa aspirati piscina. Daca incepeti sa aspirati piscina mai devreme veti tulbura apa si veti incetini procesul de limpezire . Procesul de limpezire a apei poate dura de la o zi la 11 zile, in functie de cantitatea de metale, sulfati, nitrati din sursa de apa .
pregatire piscine

  • Nu efectuati clorinarea soc pe parcursul umplerii piscinei, chiar daca sursa de apa are un debit mic si apa se inverzeste intre timp. Daca apa este clorinata pe perioada umplerii piscinei deoarece vor incepe reactiile de precipitarea metalelor si se vor forma depuneri colorate la nivelul respectiv al apei . Acestea nu vor putea fi curatate decat foarte greu sau deloc . Un alt risc este sa clorinati cu o cantitate prea mare de dezinfectant pentru un volum mic de apa.
pregatire piscine